Thursday, December 17, 2009

171209 - MALAYSIA BOLEH!!

MALAYSIA BOLEH!!


TAHNIAH! pada pasukan bola sepak lelaki Malaysia U23 yg berjaya bawa pulang pingat emas di Sukan Sea Laos.. Inilah kejayaan yang peminat Malaysia nantikan.. Sudah 20 tahun pasukan bola sepak negara tidak membawa pulang emas.. kali terakhir pada tahun 1989.. seumur dgn aku..

Walaupun aku hanya dapat menyaksikan serba sedikit perlawanan akhir bola sepak lelaki antara Malaysia dan Vietnam kerana beberapa masalah teknikal di Kedai Mamak.. kekecewaan aku terubat dengan Emas..

Sekali lagi aku ucapkan Tahniah pada pasukan bawah bimbingan K.Rajagopal atas kejayaan ini.. Aku harapkan kejayaan ini menjadi pendorong semangat pasukan negara untuk terus berjaya dan bukannya menjadi sebab utama untuk pasukan negara ini kecundang dan kecundang pada masa akan datang..

MALAYSIA BOLEH!


p/s: Semarakkan Bola Sepak Tempatan..

Wednesday, December 9, 2009

101209 - KEKASIH GELAPKU

Seorg budak bernama Azrul(*L), anak jiran aku yg baru saje masuk umo 5 tahun dua hari yg lepas, selalu dtg keruma aku tuk bermaen dgn anak buah aku, Sufi(*L) dan Sara(*P)..
Sufi berumo 6 tahun manakala Sara berumo 3 tahun..

Kebiasaannye budak2 akn bermaen dgn kaum sejenisnye.. tp Sebaliknye berlaku.. Si Azrul lebih selesa bermaen dgn Sara dr Sufi.. Azrul bermaen dgn Sufi pown sebagai strategi Azrul tuk masuk keruma agar dpt bermaen dgn Sara.. Pandai gak budak nih..

Hari demi hari berlalu.. hubungan Azrul dgn Sara makin erat.. mereka bermaen seperti psgn couple yg amat serasi.. mereka duduk atas sofa mcm suami isteri baru berkawen.. mkn siap bersuap.. sehingga kn akak aku penah mengeluarkn satu statement tuk psgn yg sedang hangat dilamun cinta ini iaitu "KEKASIH GELAPKU".. mane xgelap nye.. budak Azrul mmg aku satu kuarga x berkenan, dgn ahli kuarga Azrul selalu wat mslh.. mslh ape? xperlu kowt nyata kn.. cm jaga tepi kaen owg plak kang..

Hari ini sesuatu yg hangat telah berlaku diruma aku.. si Azrul dtg keruma aku tuk bermaen.. seperti biase Azrul akan umpan Sufi sebagai satu peluang keemasan tuk Azrul tuk bertemu dgn kekasih hatinye.. tp semase proses Azrul sedang memancing Sufi, kebetulan aku ade kt ruangtamu dan Sara plak tgh menyusu.. aku pown psg telinga dengar pancingan Azrul:

Azrul: "opie, jom ar maen, kte men basikal jom ar.."
Sufi: "xnak ar, nenek aku xbagi ar.."
Azrul: " eee xmalu, takowt nenek.. nenek ko xmkn ko la.. nenek ko bukan rakshasha.. jom ar"

"ehh budak nih, suka2 nk ckp kak jah aku rakshasha(hahaha)", lantas ati aku berbisik..
pastu aku pown menyampok semasa proses jual beli ayat Azrul dgn Sufi..

Aku: "da sufi ko g men jew dgn azrul sibuah ati adek ko tuh.."

Sufi pown tersenyum2 manakala Azrul renung aku cm berukmakye yg diganggu ketika byr bil air tertunggak..
"ehh budak nih nk usya pelik kt aku plak", bisikan ati aku..

Aku: "tp Sufi men kt luar.. jgn sesekali men kt dlm.. kang xpsl nenek dgn atok mara ko kang.. da p men dgn Azrul kt luar tuh.."
Azrul: "Sebok jew!"
Aku: "ehh budak nih! Azrul ko p men dgn Sufi kt luar.. ye.. ko laki2 patut men dgn laki2.. bkn men dgn pompuan.."
Azrul: "xnk ar men dgn laki2.. kite bkn yay"
Aku: "yay? ape plak.. da kowg p men luar.. men jauh2!"

time aku tgh baring sambil2 tgk TV.. aku pikir yay tuh ape.. pikir pye pikir.. abes sume teorem pitogoras, sin cos tan aku gune.. rupe nye Gay.. mak ai budak nih..kecik2 da tau.. mmg kekasih gelapku..

pastu aku pown beredar masuk ke dlm bilik, tuk hentam otak aku dgn lagu2 keras lagi metal..disebabkan aku nk layan lagu cmtuh.. aku terpaksa tutup pintu bilik.. kang xpasal2 bapak aku maki aku.. ganggu die nk layan cite tamil.. sedang sedap aku lyn lagu2 batu dan besi(rock dan metal).. tetibe kak jah muncul kt tingkap bilik aku cm ahli mesyuarat tingkap.. terkejut aku sambil melatah.. pastu kak jah suh aku g tengok kt sudut gelap diantara meja makan dgn sofa bersebelahan dgn mesin jahit lame kak jah.. aku pown bukak pintu dan mata aku terus menuju tepat ke sudut yg dinyatakn kak jah..

Aku: "Amboi2 kowg! bape lame kowg da bwat cm nih huhh!! ko buat ape Azrul!..", luahan aku dgn nada tinggi..
Azrul: "xda wat pape!", sambil lari keluar..
Aku: "budak2 zaman skang cm perangai.. sape la die ikot!"

ape la nk jadi, baru berumo 5 tahun da tau perkara2 berbaur lucah.. ade kew patut Azrul g cium mulut dgn Sara kt tempat gelap tersembunyi cmtuh.. sambil berpelukan plak.. cm cite American Pie la plak bile aku pikir kn balek..

Selepas soal siasat aku keatas Sufi.. Sufi kata Azrul yg bwk Sara kt celah tuh..

Dgn segala persetujuan kak jah, pak sim dan juga aku, kami sebulat suara melarang sekeras2nye kepada Azrul tuk pijak diruma tuh lagi.. Dilarang Sama Sekali!

Usia xsampai setahun jagung da rosak.. Nanti da besar ape la yg akan jadi pade budak tuh..

Pengajarannye, janganlah mudah percaya pade seseorang itu xkirela die seorang budak, bapak budak or atok budak sekali pown.. sbb orang mula berubah dr perubahan zaman itu sendiri.. renung2kanlah(cm dato fadhilah kamsah la plak).. sekian..

tammat..

p/s: budak2 yg x diasuh dgn btol mampu terpesong kejalan yg salah.. ole itu bimbing la mereka dgn btol dr ovum dgn sperma bertemu..
*L = LELAKI, P= PEREMPUAN

Thursday, December 3, 2009

Cuti-Cuti Satu Malaysia

Senin: Aku kew Tugu Negara.. tgk monumen tuk mengingati para2 soldier dulu berjuang tuk mepetahankn tnh melayu dr ancaman binatang yg sebok nk huru hara kn negara owg..

Rabo: Aku g ZOO NEGARA tgk binatang2.. mestilah tgk binatang kn.. xkn tgk sparepart keta MyVi kowt kt sane..
aku g zoo pown sbb da mengalami thp kebosanan yg melampau.. yela nk g jln kt Area KL da bosan gile..xabes2 tgk awek2 pakai baju yg hampir terdedah.. so aku decide nk g Zoo.. dpt tgk orang yg terus terdedah sume.. orang utan..uuu!!


tp bile aku pikirkn balek mmg da lame aku x g zoo negara.. last pown time skola rendah.. g dgn cekgu yg garang.. lagi garang dr Katak betina diganggu ketika mengawan..

kt sane byk gak aku blaja.. slh satu nye adelah kura2 kedua terbesar didunia.. dgn berat bersih tanpa kira lumut serta lumpur dibandan mampu mencecah 120kg..

Selain itu kt sane gak aku dpt kenali slh sekor lagi binantang yg gune pakai name "BABI" selain drpd siput babi, babi utan dan babi.. binatang itu adelah RUSA BABI..

nasihat aku time kowg kt sane.. klu kowg xnk muntah berdarah.. jgnla sesekali anda coba pegi kadang babi hutan..celaka kamu nt..

Disane aku jugak blaja tuk phm isi ati binatang yg sedih..
sedih sbb dikurung..


sedih sbb rindukn kuarga yg berjauhan..


sedih sbb xda psgn idop..


sedih sbb xdpt bersame rkn2 yg len..

yg paling best aku kt sane aku kenal ape itu kasih syg sowg bapak terhadap ank nye sambil diperhatikn ole awek2..


itula ape yg aku dpt semase kt sane..
balek aje kt uma kak jah tye, " ade melawat sedara mara kt sane.. dowg sehat? ank dowg da bertambah"..
aku mls nk layan..
so itu la hari2 yg aku lalui tuk penuhi mase bosan aku..
tammat..

p/s: g la lwt tempat len selaen dr shopping mall sbb kt malaysia nih byk ag tempat yg bole dilawati..


031209 - Setelah Sekian Lame

lame betol aku xupdate blog.. maybe aku busy dgn bosan kowt..
dulu aku kemaen rajen bebenor update blog.. sampai 3 post satu ari... skang sebulan satu post pown cm anjeng terkapai-kapai nk amek helicopter kawalan jauh yg sedang berterbangan di awan dania..
so tuk menyedap kn ati pencipta blog nih.. aku akn ceritakn pengalaman aku minggu nih..so bace la next post..

Sunday, October 25, 2009

251009 - Gawat suasana!!

sekian lame aku hidup.. first time aku g majlis kawen yg mampu mbuat aku tergelak terbahak2 walapupon keadaan panas nk mampos..
ni sume dsbbkn ole seorg pakcik nih! pakcik K(bkn name sebenar, sbb aku xtau name die)..
huru-hara majlis tuh dibuat ole K nih..
ade ke patut K nih bakar merjun ketupat time pengantin berarak.. piyau telinga pengantin aku rase.. K nih ngat tahun baru cina kew ape!!
pastu K nih wat hal lagi.. K g cocok pinggang sowg pakcik S nih.. da la S nih kaki melatah! bwk pinggan plak tuh.. S melatah.. tergelak2 owg kt situ.. pastu K g bakar mercun plak.. lagi teruk S melatah sampai pinggan kt tangan S campak dlm besen basuh pinggan.. yg xbole blah nye S merajuk.. balek naek moto!!hahha!!
then K menerus kn project nye lagi.. project seterusnye die g petik name owg suh nyanyi.. kesian sowg makcik L nih kena jadik mangsa K.. terpaksa L nyanyi.. nyanyi lagu dangdut plak tuh.. K wat riuh plak time L nyanyi.. bile L tarek jew.. K pown bising bersama2 sekutunya.. terbahak2 aku..
mangsa seterusnye tuk nyanyi sowg abg W.. abes W kena heret dgn K.. siap kena kepung dgn sekutu K.. xbagi W lari pye psl.. W nih pown nyanyi la..
yg W nih plak pantang dpt nyanyi.. abes sampai 4 lagu W sental..
sampai K terpaksa heret W nih turun dr stage plak pastu..hahah!!
W plak balek uma! aku ngat W nih merajuk cam S.. rupenya balek tukar baju.. dgn berbaju laen W g nyanyi ag.. "arghh suda!!" kata K..hahaha!!
time aku nk balek.. aku mangsa terakhirnye K.. tgh aku jalan K baling mercun ketupat depan aku.. terpiyau sume anggota badan aku.. da la tuh selipar aku bole plak putus time tuh.. abes sume owg gelak kt situ.. perghh segan sial!! cibai pye pakcik K!! K telah menjatuh kn maruah aku..Arghhhh!!

walaubagaimanapown.. aku fun gler g majlis kawen cm tuh..hahhha!!

tammat!!

251009 - Yeahhhh!!

Yeaahhh!! hilang tekanan aku terhadap FLASH PROJECT!! siap jugak ko..Yeaaahhh!!

Sunday, October 18, 2009

17-181009 - Tensionious!!

blog updated!!

ari jumaat g open house uma classmate aku kt Klang..

then sabtu plak pagi2 da g selayang anta kakak aku g uma bapak die blah suami coz dowg nk g KS ade majlis kawen.. pastu aku pulang ke ampang..
tgh ari aku g uma clasmate aku yg india wat open house sempena Deevapavali!! plan kul 11..siap msg "be punctual plz.." tp!! ermmm.. pape jewla.. ramai gak yg pegi uma member aku nih.. da mcm member aku nih kawen la plak!!
belah petang dr uma clasmate aku terus kew semenyih g uma along aku.. lepak2 jap kt sane!!
pastu aku g Hospital Kajang plak!! tgk anak buah aku patah tgn..
senja aku beransur pulang kerumah!!
belah mlm plan ngat nk lepak sambil tgk bola tp cancel plak..

ahad plak pepagi aku bangun dgn penuh kebosanan!! ape ag lyn PES09 dgn FIFA10 ar..
tgh ari aku ke uma member aku yg sepet ade wat open house d penghujung bulan syawal..
petang aku g Hospital Kajang!! amek kak jah pulang!
belah mlm aku beransur pulang bersame2 kak jah.. jln bapak la jem tension gler aku.. semasa pejalanan pulang nyaris2 aku xcident.. ade la sebuah keta nih dr jauh aku tgk bwk kemen la laju.. pastu tetibe ade kt sebelah aku.. semakin lame semakin rapat plak dgn keta aku.. semakin la aku ngelak.. aku tgk keta aku da dekat dgn divider.. klu skit lagi ni mmg aku menginap kt divider la nih.. ape ag tanpa segan silu aku hon bertubi2 pastu aku brek emergency!! urghh!! time tuh aku menyirap da naek sume jenis pale!! aku kejar balek keta tuh.. naseb die kurang baek, depan tuh trafik light merah. aku g rapat sebelah keta.. aku tunjuk "FUCK" kt die pastu aku maki die kt situ gak.. "bodo s**l p****t p*****k l****u nk mampos kew!! klu nk bwk pown xyah la cm org pro bwk keta!!"geram plak aku.. pastu aku blah sambil tunjuk "FUCK" kt die sekali lagi.. da la aku tension dgn jem die bole wat hal plak.. kak jah plak dlm keta terdiam terpaku tgk aku tgh mengamuk!! takot kak jah time tuh!!
aku anta kak jah balek kt TD then aku terus ke Selayang tuk amek kakak aku.. perghh MRR2 jem!! tension membuak2.. balek dr amek akak aku terus aku kew RNK tuk lepak2 mkn sambil tgk bola..
balek keruma jew x mandi x ape aku terus wat project flash aku sampai kul 3 pagi!!
dsbbkn mata da mcm mat gian otak plak bagai disuntik sembilu.. aku g tido akhirnye!!

tammat!!

p/s: klu xpro bawak keta tuh xpyh la tunjuk pro!!
p/s: makan mati hidup kembali!!huhh!!

Tuesday, October 13, 2009

131009 - Malang!!

malang btol aku ari nih sebenar nye!!

kenapa?

da la ari nih aku termakan sate basi..

pastu aku ade kelas sampai kul 7.. perghh!!bapak lambat gler balek..ni la rekod tuk aku selama blaja kt kolej ni balek paling lambat..

balek plak keadaan jln gelap gulita.. mane xgelap nye..siang lampo jln terbukak mlm tutup.. bodo!

pastu bole plak aku kena kejar dgn anjeng kurap!! nih sume sbb budak skola celaka tuh.. die sergah anjeng tuh, aku kena kejar.. kurap da masuk mata kew ape anjeng tuh sampai xnmpk sape yg sergah dier.. anjeng pye budak pye anjeng! naseb baek sempat gak aku lari.. berkelocak perut aku..urghh!!

klu aku jumpe budak skola tuh balek.. aku suap die dgn kurap anjeng tuh!!siot tul!!

nih la sketsa malang aku tuk ari nih..

tammat!!

p/s: jgn lalu jln tuh klu ade anjeng kurap dan budak skola!!

131009 - OPEN!!

OPEN!! ape tuh?

hari ini kolej aku open tuk sume student nye mkn.. coz ade "OPEN KOLEJ".. mkn2!!
tp aku cume dpt mkn sisa sate jew.. ade gak sate basi aku termakan.. disbbkn terlampau2 lampau lapo.. aku telan jew.. pasni mau perut aku meragam lagu Sangam!!

nih sume sbb kitowg ade interview kt Damansara tuk Assignment subject Computer Security kul 2 petang.. naseb bek interviewer kitowg sporting dan bole wat gelak!!

setibenye kt kolej semula.. keadaan kolej da mcm ade party liar plak.. dgn tisu berlambak2.. dowg kesat ape tuh?hurmm!!

naseb bek dr pertolongan seseorang dpt gak aku mkn sate..walaupown sisa dan da basi.. tq ar ye!!

tammat!!

p/s: jage la sate dgn baek2 supaya jgn basi!!
p/s: mkn selagi bole!!

Saturday, October 10, 2009

111009 - Hiburan d pagi hari minggu!!

setiap pagi d hari minggu.. selalunye seseorg tuh akn bangun kemudian akn melayan sumthing tuk hiburan.. cm tgk TV, dgr radio, berangan ats katil, xpown melayari FB or MS or FS or ....

tp aku..bukak jew mata dgn still baring atas katil... da dpt hiburan.. xperlu nk tgk tv, nk dgr radio or berangan.. aku da dpt sume tuh sekali.. mcm mane!!?
karoke!!
ade ke patut jiran aku pagi2 da karoke.. aku pown tgh mamai2.. dahla nyanyi lagu hindustan.. bantai plak lagu kuch2 hota hai.. perghh!! berangan aku atas katil.. dpt gak aku bygkn cm mane situasi cerita tuh dgn keadaan owg karoke tuh skang.. mesti die tgh kecewa gler.. x kena reject dgn makwe, makwe kena kebas owg.. erm!!

so, inilah dinamakn hubiran sensasi di waktu pagi hari minggu!!

tammat!!

p/s: Tq kepada juruKaroke sbb beri aku hiburan hindustan di pagi hari minggu..

Wednesday, October 7, 2009

081009 - Babak 1 Persoalan!

kenapa kebanyakan org x suke melintas jalan dgn menggunakan kemudahan yang telah disediakan?
adakah sebab leceh?
ataupun disebabkan kemudahan yg disediakan jauh sekilometer?
ataupun anda x tahan nk berak!!?
ataupun anda seorang nenek/atok tua yang xlarat nk naek jejantas atau ke lintasan zebra yg jauh..!!!?

jika kemudahan itu sudah dekat ataupun da ade depan mata anda.. bagi aku kemudahan itu perlu digunakan x kira ape situasi sekali pun.. ini semua tuk keselamatan bersama..mungkin disebabkn sikap anda yang abaikan kemudahan yg disediakn bole mengundang kecelakaan.. mungkin disebabkn anda boleh meragut nyawa anda..atau silap anda menyebabkn org laen jadi mangsa.. sbb kecelakaan berada di mana2 saje.. jangan la anda menjadi makmenti yang melintas jalan sesuka hati.. padahnya mati kena lenyek.. anda hendak jadi seperti makmenti.. dan digelar makmenti.. renung2knlah..!

selain itu, goverment telah berbelanja besar tuk sediakn kemudahan untuk penghuni nya melintas.. tp anda x memanfaatkn kemudahan yg telah disediakn didepan mata.. contohnya case yg saya bole bagi, anda telah sediakn pelbagai kemudahan dan keperluan harian pada makwe/pakwe anda..tp makwe/pakwe anda skit pun x hargai.. ape perasaan anda?
adakah anda akn memaki die seperti ini? pukimak betol di nih.. aku da bagi mcm2.. tp skit pun die x hargai.. jap lagi aku langgar gune lori antoo..mampos ko..
atapun anda x ade perasaan langsung? ape aku kesah..die pye badan pandai la dia jaga..pompuan/laki? mane2 aku bole cari ar..
ermm renung2knlah..

selain itu juga, cuba sesekali anda yg sempurna ini bersikap seperti orang kurang upaya(OKU). mereka pun melintas menggunakan jejantas dan laluan zebra.. jgn la da jadi OKU baru nk guna kemudahan ini..pikir2knlah..

jika kemudahan itu amat jauh(sekilometer) dari tempat anda hendak melintas.. sedangkn tujuan anda seberang jalan sahaja.. apa perlu anda buat? adakah anda perlu berjalan sekilometer untuk melintas? bagi aku anda xperlu jln jauh2.. gune shj cara melintas jln yg betol.. tgk kanan tgk kiri tgk kanan semula.. jika selamat.. lintas..

jadi inilah persoalan yg cuba aku bangkit dlm blog ini..tuk memenuhkn post aku saje.. tp jika anda rase ape yg aku nyata kn ini betol.. betollah.. jika salah komen2 la.. tolong perbetolkn ape yang salah.. aku cume manusia yg normal.. biase melakukan kesilapan..

tammat!

p/s: ini hanyalah persoalan yg cuba dibangkitkan..

071009 - Babak 2 Padah!!

time2 golongan jin n antoo wat persiapan tuk berpesta.. aku dgn kolejmate g mkn kt HR SteakHouse..

perghh! steak kt situ best dan sodap!! aku order Mix Combo n Capucino iceblended.. syahdu!!

dlm kesyahduan menikmati kurniaan tuhan.. aku mula pening..
otak aku seolah2 di perah seperti memerah susu..
badan aku mula kepanasan..
agak nye ade daging kambing.. aku satu family elergik mkn daging binatang berjanggut nih..
arhh suda..mau pitam aku nih kang..
so aku decide tuk pulang kerumah..

otw aku pulang ke rumah aku nek keta sekali lagi dgn T.. dlm keadaan pening dan panas.. sempat ag menyeyeh T psl ATOK!!.. abes aku kena balun dgn die dlm keta tuh.. gune henpon plak tuh..abes saket bdn aku..
jadi bapok gak aku dlm keta time tuh.. terus ilang kelakian aku time tuh.. tp skang aku back to the normal.. still a man.. walaupown aku telah mengalami saat yg mengeri kn td..

so, kepada bapok2 kt luar tuh jgn la jumpe T nih.. aku yg laki nih pown da jadi bapok..kowg jadi ape plak kang..huhh!! renung2 kn lah..ok!!

tammat!

p/s: T im sorry again..
p/s: jgn la jadi bapok..
p/s: jgn mkn klu xleh mkn..

071009 - Padah!!

today clas aku start kul 4 petang.. malas membelengu diri.. setan da menghasut2 suh jgn g claz.. naseb baek setan dgn aku lebih kuang same.. so aku pown kautim dgn setan.. akhirnye aku g claz.. nk mampos x pegi.. ade quiz kowt..

pas claz kitowg satu claz g men futsal.. perghh!! kemen pancit ag aku.. dada aku da bdegup2 kencang.. cm owg kena heartattack nk mampos.. naseb bek xmampos.. still alive..

pas men futsal aku suh member pompuan aku anta balek..
skang dlm keta aku dan 2 owg pompuan.. wah aku cuak!! cm2 bole belaku..
x aku rogol dowg.. dowg rogol aku.. abes hilang teruna aku..

time dlm keta otw nk balek.. aku terjerit2 seperti pompuan kena rogol dlm semak.. terpekik2..
sebabnye aku bace sms member(T)..
cerita nye begini..
T sms dgn someone.. atok!! time T syok sms.. aku bace ar sms die.. sekali aku mengantoi kn diri.. abes aku kena ketuk dgn henpon.. pastu x cukup henpon.. abes botol air plak die katuk aku dlm keta.. perghh!terjerit2 aku.. cm ade party plak dlm keta!!

bengkak2 gak kaki aku kena katuk dgn T..aduh!!

so, kepada owg yg nek keta.. specialy yg dok belakang.. jgn la bace sms kwn kowg yg dok depan kowg .. xpsl2 ko kena katuk.. ok!

tammat!

p/s: kepada pembace yg rase dier T..sowi la ye..
p/s: jage la kesehatan..

Monday, October 5, 2009

051009 - Kantoi!!

today aku bangun lambat skit sbb aku tido kul 5 pagi.. g wat bufday party tuk member aku yg da semakin tua..

sesedar dr tido aku da dgr pekikan kak jah suh bangun.. suh g kelas..padahal ade ag 3 jam kowt sblom klas aku start..

guling pye guling..30min kemudian bru aku bangun..

time aku gerak nk masuk bilik air.. kak jah tercegat kt dapur sambil tenung tepat kt aku sambil menanya kt aku.. persoalaan nye berbunyi begini..

Kak Jah: "wat ape smlm balek lambat? pastu balek terus mandi.. mandi wajib kew?"

Aku dgn penuh terkejut dlm keadaan mamai: "huhh!!!! mandi wajib? xda makne nye mak.. owg mandi sbb badan penuh dgn tepung.. ade bufday party td.."

Kak Jah: "ehh ckp g tgk bola! pastu menyingah tempat laen.. ape nk jadi nih.."

Aku: " ala bufday party tuh plan last minit.. tuh yg pegi tuh pas tgk bola.."

pastu kak jah terus kn bebelan nye.. mcm2 gak die bebelkn.. aku dlm toilet nk madi pown x aman.. tension2!!

naseb bek lepas aku kuar dr toilet kak jah da stop bebelan nye..maybe gigi palsu kak jah tercabot kowt..

masuk dlm bilik aku psg lagu kuat2..

pastu aku pown gerak g kolej tuk selamat kn diri dr bebelan bahaya kak jah..selamat2!!

tammat..

p/s: jgn la wat mak kowg membebel..bebal otak kowg nt..

Sunday, October 4, 2009

041009 - Otak Serabut! Jiwa Kusut!

seawal pagi aku bangun tuk transfer mkn dr uma kak jah ke uma abg aku.. coz abg aku wat majlis cukur jambul dan open house.. abes botak gak ank buah.. da mcm ceplos da ank buah aku tuh..

petang plak.. time open house abg aku plak aku bole plak tido.. urghh.. kemen sedap dan kesyahduan ag.. mane x nye suhu suam sejuk.. abg aku kemen mencari aku suh basuh kuali dan periuk belanga..

di waktu bulan mula timbul aku da lepak kt port biase aku iaitu RNK.. motif tuk tgk bola.. plwnn arsenal lwn blackburn agak best gak.. mane x nye arsenal mengamuk cm owg gler.. g belasah blackburn 6-2.. xda ati perut ke ape team nih..
after tuh aku tgk match chealsea vs liverpool.. tp aku tgk tuk 30 min awl jew.. sbb aku xminat dua2 team tuh..

time bulan tegak atas pale.. cik pon pown tgh cari mangsa.. aku dgn clasmate KPTM aku nk wat suprise party tuk kwm aku.. coz bufday die.. tp mlsh nye die g lcct..amek family awek abg dier..ermm yeke?ye kowt..
tunggu pye tunggu bulan da timbul.. tp owg yg cm bulan nih x timbul2 lagi..
pastu g cari kt uma die.. tuk culik dier..
kul 2 finally bru berjaya kidnap die.. bwk masuk dlm keta pastu tutup mata die..bwk pusing2 satu KL dlm keadaan mata tertutup..
pastu kitowg landing satu tempat tuk memula kn operasi tepung tawar..
amek ko bufday boy jadi owg tepung..siap kena telepek telo berbiji..da mcm nk wat cecodok telo da aku tgk..
then separti biase sume wajib kena tepung.. bermandi tepung beramai2..
berlari2 sume.. ade da mcm toyol kena cirit pown ade..
after da puas bermaen2..kitowg pown mkn kek..
lepas tuh mula operasi tonyoh kek plak.. sume kena kecuali aku.. hehe!!

lastly aku balek awl.. sbb katil telah menyeru name aku.. balek!

tammat..

Saturday, October 3, 2009

031009 - Petai Oh! Petai

ape kena mengena petai dlm ini posting.. nk kate aku mkn petai.. ermm!! xda la plak.. kentut berbau petai? mkn pown x.. mcm mane nk kentut bau petai.. aduh..

sebenarnye, ari ni aku kopek petai.. dr kul 730 hingga kul 1015.. lame x aku kopek petai.. dgn aku sangap nk mkn.. kebuluran time tuh.. terpaksa kopek.. klu x mati aku kena bebelan maut kak jah..aduhai!!

so skang badan cm da melekat dgn bau petai.. dgn ini akulah petaiman..

tammat..

p/s: abaikn post ni..da terlampau karut da..

Friday, October 2, 2009

021009 - Merayap

bingit pale gua ari nih..mane x nye one day merayap jew.. da mcm kutu rayau walaopown kadang2 rambut aku kelihatan kelibat kutu.. but im still not the kutu rayau.. ermm!!

tgh hari time matahari terpacak tegak atas pale kitowg gerak dr cheras ke selayang ke damansara then ke selayang ke bandar tasek permaisuri then ke selayang ke damansara back.. what the hell!!
why?coz of one a appointment for Computer Security Final Project..

mlm time owg mule berangan2 nk tido kitowg gerak dr rumah ibonda tercinta ke RNK ke rumah playboy ampang ke kedai Makan ke Wangsa Maju ke puchong then ke taman shamelin perkasa ke Kg Baru ke RNK..
motif?kwn pompuan aku nk remember balek jln kew puchong for wedding this weekend..

so, itula yg aku lalui in one day..

tammat..

p/s: klu nk jln jauh pasti keta anda sesuai dgn keadaan jln yg akn anda tempuhi..
p/s: jgn terburu2..

021009 - Gift!!

after 2 week my bufday.. tetibe aku dpt bufday gift dr kwn aku.. name die Nur Aqila.. bagus die nih still nk bagi aku hadiah walaupown da 2 weekr bufday aku berlalu..Bagus2!!

hadiah yg die bagi berupa:
1.kincin ManU..tau2 jew aku HARD KILLER AND DIE FAN of ManU..
2.Tali gantung diri bertatah kn logokn ManU..ala yg taruk kt leher tuk paparkn ID tuh..
3.duet raye 50sen..terselit jugak rupenyer..i like diz one..

so to aqila.. tanx a lot coz give to me a gift.. tanQ so much..

tammat..

Thursday, October 1, 2009

011009 - Hidup Dlm Kayangan

khamis adelah ari cuti aku.. kerna tiada kelas..

so ape yg aku bwat..

bangun tido pukul 10.. da tentu2 suboh tertinggal..
pastu sarapan..
pastu online FB sambil harvest tnmn dan ternakan aku dlm farmville, farm pal, barn Buddy dan animal ranch..
pastu makan kuih raya kak jah..
pastu tgk movie Los dan Faun sambil makan snek..
pastu lunch..
pastu online FB..
pastu melantak goreng pisang..
pastu update blog..
pasni nk bwat ape plak?

to be continued..

Tuesday, September 29, 2009

2009 - Tetibe

seorang laki tp dara(D) tetibe muncul semula dlm kehidupan seharian aku dan kwn(R) aku setelah setahun kitowg reject die.. mane x nye bole plak die wat business karut marut kt kitowg setahun yg lepas.. da la bwk geng plak tuh..aduhai!! time tuh la terkuar segala ilmu agama dan ilmu alam yg aku belajar kt skola dulu.. teruk gak kitowg terkena.. cibai!! tp sowi ar kitowg reject sume business nih..

kemunculan D semula bermula pade bulan pose pabila die SMS dgn R ckp nk jumpe.. mula2 kitowg was2 nk pegi.. scary gler.. setahun hilang.. tetibe msg nk jumpe..

tp pabila selesai rundingan dan mesyuarat aku dgn R.. akhirnye kitowg jumpe semula dgn D dgn ati yg penuh debaran dan was2 pada bulan syawal..urghh!!

kitowg pown berjumpe kt uma aku.. pastu terus kew sebuah kedai mamak port biase aku lepak iaitu RNK..

time kitowg lepak2..perghh si D kemen ag.. cite nk letup2 jew.. mcm2 ar..

aku pown wat cite letup skit2 dgn D.. tp D pye cite letup xmampu aku tandingi..bapak meletup..

D cite yg die da x wat business nih sume da sbb die eksiden teruk.. tapi bole caye kew?ermmm..

member aku yg R plak perli perli D.. perlian yg agk pedas gak ar...haha!!

sehari kemudian kitowg berjumpe ag.. g open house classmate dulu..kt sane si D kena jew dgn sowg kwn aku yg tempang sbb eksiden moto..best2!!haha!!

pastu kt situ plak berlaku jejak kaseh antara si D dgn sugar mummy die dulu time skola2.. ape ag die pown mula la ayt2 manis die.. ajk kuar ar.. celaru btol die nih..

sekali die ckp sugar mummy die ajk g jogging kt TTAR keesokan ari nye.. tp yeke?!!ermmm..

tetibe mlm senin yg bertarikh 280909 die sms.. sms die berbunyi bergini..
D: Help me help me..mayday mayday..ko ngah wtpe?

pastu die miskol aku..

D: nk bt pesonal loan..nant mara kuar aku byr blk 2 3 ari ag..je plis..
Aku: ko ngat aku ade duet kew..duet aku da xda da.. abes beli brg.. tgl 50 jew 2 pown tuk aku blanja minggu nih.
D: ok tq..

cm tuh jew..ermm..
pastu aku tye ar R.. die SMS ko x..R ckp ade..nk pinjam duet..

dulu time si D kena kn kitowg.. si D penah ckp wat business nih bole mewah dgn pantas.. cume cari owg jew.. tp skang.. pehal nk pinjam duet aku.. xkn die bru nk sedar yg business tuh ade skit cm SKIM CEPAT KAYA... aku rase la..

ermm..tuh la owg kite..suke wat satu benda tuh tanpa pikir pjg..pikir jauh.. suke nk amek jln mudah tuk kesenangan..ape slh nye klu bersusah-susah dulu..bersenang2 kemudian.. kn lagi elok..

so kepada sume owg diluar sane..pikir2 kn lah klu nk wat sesuatu supaya tidak tertipu dan punah harapan dimase depan kelak..

tammat..


p/s: pikir dulu sblom bwat pape..

270909 - Besar!!

hari ahad... Jln bulan 1 telah aku kunjungi bersama2 kwn aku pade pukul 3.. kt sane mata aku mula rambang cm tgk penutup tin.. nafsu mula bergelora cm "saat pertama".. jantung mula berdegup pantas cm kena kejar nyah.. woww!! mcm2 harga promosi ade..aku pown survey satu persatu harga yg istimewa.. sehingga bole memuaskn ati dan nafsu aku yg sedang memuncak.. dr satu tempat ke satu tempat aku pusing.. pusing pye pusing otak aku da kusut.. dgn sangap thp gaban nye..bil air da lame tertunggak sbb brg da diambil owg..aku thn ag tuk menunjuk kn iman aku still kuat..

kami pown bergerak ke port laen tuk cari brg panas.. brg nih bole memuaskn ati kaum laki dan sesetengah kamu wanita..setibe nye kt sane kedai tuh da tutup.. urghhh!!betapa kecewa nye kami time tuh seperti laki xdpt belaian.. kt situ jew yg aku tau nk dpt kn yg ori..

aku pown ajk balek kwn aku ke port petama.. sbb aku da thn gler.. sampai jew kt satu kedai yg mmg aku agk mmg bole puaskn nafsu aku.. .. aku terus tanpa segan dan silu.. aku mintak external hardisk 1TB Western Digital 3.5inch RM330.. urghh!! terlerai gak nafsu aku..puas2!!

dari lowyat kitowg ke TS tuk cari brg panas.. sbb ade mmber aku ckp kt sane ade brg tuh.. aku pown gerak ar.. bole aku isi dlm 1TB nih.. kedai yg dikate kn mmg ade.. tp brg xda..sbb DVD FIFA MANAGER 2010 kuar bulan spulo..arghh!!

kitowg pown pulang ke rumah..

setibe diruma aku terus cube cakeras keras 1TB aku.. bapak besar!!.. ape aku nk isi dlm cakera keras nih.. aku isi cite aku donload dlm tuh cm xgerak jew.. mmg keje aku mendonload aje pasni.. so kepada sesiapa nk mintak aku donload cite mai sila kn.. bole aku kongsi2 cite tuh dgn kowg.. berkongsi adelah amalan yg mulia..

tammat..

p/s: jgn pikir yg bukan2..
p/s: bace bagi abes..

Wednesday, September 23, 2009

220909 - Kejadian Malam ke-3 Raya

malam ke-3 raye telah berlaku sesuatu yg mmg thriller gler.. bapak aku mengamuk...UuuuUUUu!!

ape yg bapak aku amuk kn.. bkn pade amuk penyanyi tuh..bkn amuk sbb klh saiz perut dgn aku.. tp d sbbkn owg men mercun dlm flat..

kejadian bermula pade pukul 945..

time tuh bapak aku bru balek dr masjid.. dok lepak mkn2..
pukul 1015 bapak aku bgerak ke kerusi malas tuk memalaskn diri.. sdg asyik bapak aku memalas2 kn diri.. bunyi letupan mercun botol dlm flat aku.. kemen kuat bunyi nye.. bigit jap pusat aku.. pusat keseimbangan bdn..gegendang telinga..
bapak aku da mula maki kt aku.. tp nape aku jadi mangsa makian bapak aku.. bkn aku yg men.. maple mane ntah yg men.. tp d sbbkn aku anak yg da mual dgn perangai bapak aku nih.. aku anggap bapak cume meluahkan makian pade aku..

pas letupan pertama senyap sepi.. sunyi sepi.. klu jiran groundfloor aku sendawa pown bole dgr dgn jelas..

aku rase owg yg men mercun botol tuh da mati kena mercun botol sendiri.. tuh yg senyap jew..

rupenye sangkaan aku slh.. pade pukul 1030.. letupan demi letupan mercun ku kedengaran.. kemaen bising.. da mcm flat aku ade perang saudara sdg berlaku.. naseb bek mercun xda bunyi cm bomb nuklaer.. selamat!!

tp owg yg sedang menjadik bomb nuklaer mmg ade... iaitu bapak aku.. sdg aku mlyn kebingitan bunyi letupan... bapak aku bangun dr kerusi malas lalu kuar.. dan memulakn operasi memaki hamun owg yg men mercun tuh..

aku pown kuar ar menyaksi telenovela free dgn tergelak2 sambil seram.. mane x nye.. aku ngat budak yg men mercun tuh.. rupenye bapak budak.. india muslim plak tuh.. dgn kurniaan dan kelebihan yg ade serta sbg waris mamak...bapak aku mengunakn bhs tamil sbg bhs penghantaraan..

yg tragis nye.. mamat tuh bole plak melawan ckp bapak aku.. bapak aku da la tgh angin.. ape ag bapak aku nek ats g uma mamat tuh.. mula plak aksi nk bergado cm dlm cite tamil lakonan padiapa.. mula2 mamat tuh nk kena tumbuk tp sempat mamat tuh ngelak..tang pelempang mamat tuh xsempat nk ngelak.. perit gak die kena pelempang dgn bapak aku..

kak jah plak dlm bilik bole tido.. rilex jew cm xda mslh jew.. pdhl suami die tgh bergado kt luar tuh..kusut2!!

pas da pelempang bapak aku balek dgn muke penuh kelegaan.. masuk dlm uma..pastu memalaskn diri di atas kerusi malas..

tp ape yg terjadi pada mlm tuh sbg tanda kekuasaan bapak aku tuk memerintah flat tuh..
ramai gak yg menyokong tindakan bapak aku tuh.. mane xnye.. kul 1030 men mercun dlm flat..klu nk men pown men kt luar dr flat.. kt kwsn lapang kew..

mane la tau ade bdk kecik nk tido xtergelujat budak tuh nt.. pastu owg yg penat g beraya..balek nk tido..tp xdpt tido sbb bising..xtension dowg..

tp ape yg berlaku pade mlm hari raye ke-3 adelah sesuatu yg biase da bagi aku.. aku da biase tgk bapak mengamuk kt dlm flat.. sume sbb bising.. india plak tuh sume... kusut2!!

sblom nih penah bapak aku pelempang mamat india flat aku.. sbb pasang radio kuat nk mampus.. cm radio tuh jauh sepulo kilometer dr telinga dier... kusut2!!

so pade sume bdk2 dan bapak2 jgn la men mercun kt kwsn perumahan.. lg2 time mlm2.. kang xpsl2 bapak aku muncul menyinari hidupmu..

tammat..

p/s: mercun merbahaya
p/s: bapak aku ag bahaye dr mercun

Tuesday, September 22, 2009

210909 - Bapak Mengandung

seawal 530 pagi aku tlah bangun d hari raye ke-2 tuk kunci pintu jew.. ini kerna bapak aku nk g solat subuh d masjid.. ermmm..

then aku ke dapur tuk panaskn badan dgn memanaskn segala lauk pauk yg kak jah msk kelmarin.. panas pye pnskn lauk aku tertido kt depan peti ais..sedar2 da kul 700 pagi.. naseb bek aku x tmasak skali..uhhh ngeri2!!

kemudian aku pown g bilik air tuk mandi sahaja.. kemaen best ag mandi pagi tuh.. air kemaen la sejuk.. tertegang gak aku...urghh!!

pas mandi aku bersiap.. bersiap bkn tuk g beraya..tp tuk berjuang demi perut tercinta d kancong darat iaitu perkampungan JAWA..wowww!!

aku pown balek la kg pade pukul 909 pagi ikowt jam aku...dgn penuh bersedia..yeah!!!

setibenye aku pekan banting... angah aku nk singgah mkn kt kedai mamak kegemaran kuarga haji hassim sejak turun temurun.. mane x nye tokeh dan ahli kuarga tokeh dan juga staff2 kedai tuh pown bole kenal angah aku.. naseb bek aku die x bape nk kenal.. sbb dulu aku kecik comel. .tp skang da besar cm bapak perogol kowt.. itu x cam tuh.. selamat2 klu x.. abes bdn aku bau kari kena peluk dgn mamak tuh..fuhhh!!

sampai jew aku d uma atok saleh.. aku dihidangkn dgn nasek lemak ole makcik aku tuk mkn..ape ag aku pown sental ar nasik lemak tuh sampai 1/2 tangki trelar aku penuh.. fuhhh kenyang.. first time aku g beraya uma owg mkn nasek lemak.. ini baru istimewa raye.. bru len drpd yang len..

bru aku nk lepak..kak jah terpekik2
panggil aku cm aku ade kt atas pokok kelapa tuk g beraya uma sedara mara... padahal aku kt sebelah kak jah jew bole xnmpk.. maybe kak jah xnmpk sbb perut aku menghalang pemandangan kak jah tuk melihat wajah aku kowt.. ermm..

ape ag aku pown bangun ar g follow kak jah.. mkn woo.. sape xnk membuncitkn perut.. ngat owg mkn rasuh jew bole perut buncit kew.. aku anytime anywhere..

rombongan kak jah pown memulakn journey to the west for beraya pade pukul 1057 pagi.. uma pertama yg rombongan attack adelah uma pemandu van jenazah yg suda arwah.. menu hanyalah kuih raye dan air gas..betapa frust nye aku dan setan time tuh.. mane x nye setan da sebulan terikat kt neraka..lapo nk mampos.. aduh..

uma kedua rombongan serang adlh uma tok abas.. tye jew budak2 lorong haji jonet.. sape x kenal dier..sepupu aku penah kena tibai dgn tok abas.. sampai skang sepupu aku trauma nk jumpe tok abas.. bhy tul dier nih.. satu ag cite tok abas nih yg aku nk ngumpat dgn kowg together2.. umo die da 90.. da 4 kali nazak.. x mati2 gak.. kena himpap dgn buah kelapa xmati gak.. hebat tul owg tua nih.. time aku jumpe dier.. elok jew die.. cm xda sakit jew..cume pekak!! jew la.. aku ckp cmnih pown sbb aku pown penah gak kena dgn die.. tension gak tgk die.. tp nk wat cm mane sbb motif aku g nk mkn..
tp aku dikecewa kn.. hye kuih yg terhidang dgn air gas..ernmm jom la balek kate aku dgn penuh selamba tanpe hati perut.. mmg la perut mane ade ati..ade pown mknn yg di lahap jew..10 min kemudian rombongan berambus dr uma tuh...

destinasi seterusnye kerumah poksu apan.. kekecewaan yg same aku alami..hye la kuih muih.. tp aku dikejut kn dgn air nye istimewa.. iaitu air orenge jus fresh bru mesin..perghh syahdu..hampir satu jug air tuh aku sowg jew minum..sampai kak jah x ngaku aku ank die.. ape aku kesah..janji tangki aku terisi..

next destination is pokde katip home.. he is brother of poksu apan.. kali ini aku terubat kekecewaan sbb aku melantak kek lapis jem asam.. perghh sedap nk mampos..abes satu pinggan aku abes kn..xcukup stu pinggan.. pinggan belah rombongan satu ag pown aku sental.. urghhh...

tangki aku nyaris2 penuh.. aku pown buang angin dr dlm perut tuk menambah ruang tuk isi mknn..

uma kelima adalah uma adek kepada tok abas yg liat nk mati... ntah sape name die xtau plak.. uma dier penuh dgn ikan.. bkn tuk dimkn.. sbg hiasan semata2.. mata aku asyik telihat pade satu aquarium d depan tingkap.. bkn sbb kecantekan decoration dier. .tp pade ikan siakap yg berenang2 dlm aqua tuh..ikan nih klu msk tiga rase sodap nih..erghh...tp sume itu angan2 sahaja...

uma keenam yg rombongan ambush adelah uma bekas scandal angah aku.. masuk jew simpang uma die sume adek beradek aku da tersengeh2.. termasuk la kakngah aku.. angah aku tension jew.. rombongan pown masuk la beraya..bkn meminang.. mknn yg terhidang hanye la kerepek..makin kempeng la aku cm kerepek nih kang klu sume uma hidang mknn cm nih..aduh..lauk2 yg ganas2 xda kew..aduh..

tetibe dtg bekas scandal angah aku kuar dr bilik.. salam sume owg.. aku pown die salam.. paling xleh blah.. die slm angah aku... siap cium tgn.. padahal kakngah aku depan dier jew..ape ag kakngah aku jeling sambil sengeh2.. cm ade bencana akn timbul.. tp naseb bek kakngah aku sporting..

uma seterusnye uma pakcik yg buta.. xdpt dikenal pasti identiti dier dan maklumat details ttg dier..dan ape yg penting bkn kerjasama cm wonderpets.. tp menu nye still same cm uma raye len..kuih muih.. disbbkn perut aku ade kosong2 ag.. aku pown sental..

uma kelapan adelah uma adek perempuan kepada pokde katip.. sape name aku da lupe gak.. kt situ rombongan dihidang dgn hidangan biase time raye..ketupat..aduh..tp naseb bek sambal kacang die sedap.. abes ank buah pye aku sental skali...tension jew die.. ape aku kesah..aku poksu joi dier..

uma kesembilan kite lawat adelah uma akak kepada pokde katip.. sebelah jew dgn uma rombongan kelapan td..
just melawat jew..dok jap.. 5 min blah.. naseb bek die hidangkn ribena.. ok la tuh..cm dlm iklan..bagus2..satu malaysia btol makcik nih...

uma second last adela uma pakngah aku.. kt uma pakngah aku bapak la ramai owg.. sampai mkn pown kena amek q..ngat nih ospital kew ape.. so amek la q.. kt situ gak tlah berlaku satu process kawat cam dimana muke pakcik blah kuarga klang pak ngah aku seiras2 cm muke bapak kawan aku, shazween aka aween... aku pown sms la dgn aween tye mcm2 pade aween.. pade mula jwpn nye ampir same.. tp tang umo da berlainan..so dgn itu aku istiharkn bkn bersaudara dgn aween..selamat2..

menu mmg menarek tp xbape nk istimewa.. makan soto.. dsbbkn aku tension dgn mknn2 time raye nih..aku sental sambal soto smpai bersudu2.. perit gak lidah aku.. tp aku lyn...sedap!!

then perut aku wat hal..terkentut2 aku..maybe sbb byk sgt minum air gas kowt..tp situ aku dpt wat satu hipotesis dimane.. lagi byk aku kentut aka angin d kuar kn, ag byk ruang tuk isi mknn..

jam menunjuk kn kul 323.. so dgn itu kak jah mengistihar kn last house yg rombongan akan tuju adelah uma bapak mertua along aku.. so sume pergi tanpa membantah.. kt situ aku dgn anak2 buah aku men mercun.. meletup2.. terjerit2 ank buah aku cm buah dowg terjatuh.. padahal men mercun pop2!! jew.. kusut aku plak time tuh.. tp pape aku enjoy dgn ank2 buah aku yg baleng mercun pop2!! kt aku sampai aku terkejut.. pandai dowg prank aku..shit!!

menu yg dpt aku nyatakn d uma bapak mertau along aku adelah mee goreng.. arghhh...tension2..ketensionan aku dpt dkesan n d hidu oleh along aku..along suh aku abes kn mee goreng yg ade...ape ag tanpa ade bantahan dr mane2 pihak..aku sental sampai abes... kenyang thp gaban..

pukul 500 ptg aku pown balek ke uma tok saleh tuk lepak2 jap..

pukul 640 kak jah ajk sume ank2 die pulang.. so kitowg pown pulang la balek ke KL... dlm perjalanan pulang kew KL aku tertido dlm keta..terkuar gak air liru basi aku sehingga kn awek keta sebelah aku dpt tgk dgn live kejadian yg berlaku.. da la kt trfik light plak tuh..malu siot!! awek tuh bole bantai senyum2 plak..nk kena baleng dgn air liur basi aku kew hape dier nih..aduh!!

setibenye kt KL.. keadaan still xberubah.. tenang jew.. cm aku da kt hutan simpan...selalunye klu aku balek dr kg mesti da ade owg karok...keadaan bising cm kt jln BB yg dipenuhi dgn bdk yg suke gesel2 kasut kt lantai sampai haus tapak aka bdk shuffle(cm ner eja aku xtau sowi ar)..

setibenye kt uma da pukul 926.. aku terus santai kt ats kerusi.. aku tgk perut aku da mcm perut poo main character dlm cite kungfu panda...

tgh aku lepak2.. bapak aku pown memulakn operasi nk perli aku..
bapak: " ko ngandung bape bulan..da wat medical check up tgk ank laki2 or pompuan"..
aku pown lyn balek pertanyaan bapak aku yg jeles dgn aku sbb perut aku ag buncit dr perut bapak aku..
aku: "bru 12 jam"
bapak: "cepat btol besar.. ank setan ape dlm tuh"
aku: "cucu ayah gak nt"
bapak: "??"
bapak aku mati akal tetibe..yes2 aku menang...hahaha!!

pas jew mandi aku pown terus baring tuk di ulit mimpi yg indah..
sblom aku di ulit mimpi aku terpikir..naseb bek time raye nih xda owg yg wat lempeng sbg hidangan raye..klu x.. aku soh owg tuh wat lgi sampai aku muntah2..

tammat!!

p/s: jgn amek rasuah..
p/s: jgn la tiru aksi ini!
p/s: jgn ikot nafsu setan..
p/s: jgn la ade scandal..
p/s: jgn lwn ckp bapak..
p/s: jgn la byk complain..
p/s: jgn la time raye bru nk ziarah sedara seteruna..
p/s: hidangkn la hidangan yg len dr yg len..
p/s: bile KL nk jem balek..

Sunday, September 20, 2009

200909 - Hari Raya yang Membunuh

hari ini 1 syawal = first day raye = tamat bulan ramadhan..

first day raye.
. ermmm yeke raye. .aku xrase cm raye.. yg menmpk keadaan seperti raye d KL ini.. keadaan lalu lintas yg tenang nk mampos.. klu tok haji nk merempit pown bole.. nk lyn selekoh parlimen pown xda mslh.. smpai kena serangan jantung nk amek selekoh tuh pown xda mslh.. lengang jew..

pagi2 raye aku da kena bising dgn ahli kuarga aku terutama nye dgn kak jah suh g smbhyg raye..tp naseb bek aku dpt bapak yg sporting.. tp dlm mase yg same kena kn aku dgn kate ini.. "solat raye tuh sunat jew jah oii..yg wajb pown kdg2 jew bwat.. terawih lagi la..satu season ramadhan x pegi..nk wat ape g solat raye..".. aduh pedih gak kena..ape la nk jadi dgn aku.. siot2..!! pagi2 da kena..

aku pown gerak g solat raye dgn abg ipar aku dan along.
.bkn along bukit beruntung.. tp abg along dlm kuarga aku..

abes jew solat aku dok luar masjid tunggu akn abg ipar dan along aku..dowg dgr ketubah..tgh aku tunggu tetibe dtg sebuah keta BMW park depan aku..aku pown bwat xk
esah sbb aku tgh usya2 awek pakai telekung jln balek ke uma.. seorg mamat kuar dr dlm keta BMW tuh..
kemudian dgn muke penuh selamba dan tanpa salah silap mahupown segan silu mamat tuh tye kt aku.. "da abes solat raye kew"..
aku pown jwb soklan die dgn reaksi yg same cm die.."daaaa... cn 830 da smbhyg da"..
mamat tuh pown reply
balek.."owhh i 830 bru nk kuar uma"..
aku pown jw
p balek dgn ringkas.."ermmm"..
sebowk jew mamat nih..aku da la nk usya awek bertelekun
g...byk soal die..
10 minit pastu bru mamat tuh berendar tanpa ucap trima kasih or paling cikai pown hulur la duet raye..blah cmtuh jew..aduh!!


balek je
w kt uma sume adek beradek aku da ade..ape ag mula la sesi slm bslmn..cm biase2 org bwat d pagi raye..kn.. aku slm la dgn bapak aku yg da perli aku d pagi raye.. aku dpt duet raye.. ape buang tebiat org tua nih.. da la xkeja.. bagi aku duet raye..aku rase mungkin duet sogok sbb die perli aku pagi td kowt.. pape jewla..

next aku slm kak jah.. kak jah plak bkn nk bagi duet raye cm bapak aku, die bagi syarahan kt aku..aduh bingit2..

pastu aku slm dgn adek beradek aku yg len..naseb bek adek beradek aku sporting..siap sume bg duet raye..ade gak duet aku nk beli cakera keras 1TB..bagus2!!


pastu aku pown ape ag melantak ar.. mkn ketupat + nasik impit + rendang ayam + rendang daging + sambal kacang kak jah sampai terberak2 aku.. tp yg istimewa d pagi raye yg aku rase xda dlm menu d pagi raye kt uma len.. adalah roti canai..pepagi raye da melantak roti canai mamak yg bapak aku beli kt kedai pas balek solat subuh kt masjid.. nih bru raye yg len dr yg len..mane x nye..pas aku melantak..aku g raye uma owg..hidangan nye ketupat + rendang + nasi impit.. tuh jew la modal time raye...kusut2!!

after g beraye uma org aku balek ke uma dok melepak kt ruang tamu sambil TV tgk aku.. pastu aku
kew bilik tgk FB dgn MS aku..pastu ke ruang tamu tgk TV then Tv tgk aku.. tuh jewla rutin harian aku d hari raye ini.. bosan2!!

naseb bek ade gak rcngn yg best2 gak la..cm acoustic raye dan kisah siti.. tp kisah siti aku tgk pown sbb da kusut sgt..

kak jah plak da balek kg dgn akak aku.. yg tinggal aku dgn bapak aku.. sbb aku xbalek kg kena teman k
n bapak aku..sbb bapak aku xbape nk sehat..esok bru aku balek kg dgn abg aku..akibat kak jah xda kt uma.. aku da bosan.. sbb xda owg yg nk bwat gado dgn aku.. aku dok kt uma cm ank dara bunting kusut sbb laki larikn diri.. thp kebosann aku lebih dasyat drpd owg mati eksiden nk raye kena gilis dgn trelar.. kebosanan telah membunuh sel2 otak aku..sehinggakn otak aku da mula bergerak pelahan seperti berlaku nya kesesakan lalu lintas d jln ampang.. sdgkn jln ampang skang lengang nk mampos..

skang nih aku dok uma panaskn segala lauk pauk yg ade supaya x basi..dan bcomment2 dgn mereka yg senaseb dgn aku kt MS..

jadi, ape yg perlu aku lakukan skang? jwpnnye tido kowt...

tammat..

p/s: pade tok haji bwk la bertaubat klu nk merempit..
p/s: kepada bapak2 kt luar sane.. contohi la bapak saya..
p/s: hidangknlah mkn yg len dr yg len.. jgn jadi cm iklan ribena tuh..

p/s: tolong la kasihani aku di hari pertama raye ini dan mereka yg senaseb dgn aku..

Saturday, September 19, 2009

190909 - Esok Raya

Genap pukul 830 mlm telah muncul makhluk yg menyimpan mohor2 besar diraja tuk wat pengumuman raye..dgn muke yg tenang dan penuh selamba malahan bergaya.. beliau mengumumkan ahad umat islam beraya..kemen seronok ag org flat aku..excited la kowt nk raye.. tp bagi aku..raye still same..cm xda pape jew..mybe sbb aku xdpt feel raye tuh lagi kowt..mane x nye pose cm xrase jew..ish2!! ketupat, nasi impit, rendang ayam dan sambal kacang kak jah da siap kn.. yg tinggal cume rendang daging.. aku da xsabo nih nk melantak sampai kenyang.. skang nih kak jah tgh berjuang bermati-matian tuk siap kn rendang daging.. mane x nye..sume cucu kaka jah jap ag sampai.. so b4 cucu2 kak jah menyebowk..bek kak jah siap kn cepat2..klu x..yg jadi sasaran d marahi adlh aku..cis.. walaubagaimanapown aku tetap nk mengambil kesempatan ini bkn tuk meraba or mencabuli kowg..tp tuk memohon ampun keatas salah silap ku..mane la tau penah terguris ati2 kawan2 ku.. maafkn la aku.. aku cume insan biase yg x lekang dr wat kesilapan d dunia yg penuh dgn pancaroba ini.. aku pown dgn ini mengistiharkan akan memaafkn anda sume..xkire la jika anda penah meragut kehormatan aku or gores ati aku dgn syiling...aku maafkan..

b4 aku tammat kn story aku mlm nih..trima la pantun yg dikerat2..
ketupat kak jah da d hidang mlm ini,
kuih muih still dlm tin..
SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI,
MAAF ZAHIR DAN BATIN..

190909 - 24 darjah celcius

24 darjah celcius.. seriuosly.. sejuk.. itu yang mampu aku ungkapkan d ptg seblom raye..

hujan lebat kemen.. smpai kak jah terpekik panggil name aku suh angkat kaen..
aku mane la nk dgr..sbb tgh lyn lagu Metal + Rock = Khusyuk dlm bilik..

kesejukan begini sesuai sgt tuk tido.. best.. pasti terpacak rambut aku dgn kesejukan ini..

hujan adalah rahmat tuhan tuk makhluk nya..jadi kite gune kn rahmat tuhan ini dgn kesedapan dan kesyaduan tuk tido..

jadi mari kite tido
bersame2..wooww!!

Friday, September 18, 2009

190909 - Bunyi Ekzos MotoBoat

pukul 1000 pagi, sedang sedap aku d ulit mimpi.. mimpi yg ade unsur2 18SX + 18SG = 18(SX+SG) pabila diringkaskn gune care math.. aku dikejut kn dgn bunyi preng2!! yg amat la kuat.. huhhh!!

bukkk!! terhantuk gak pale aku kt dinding..kemen saket ag.. terencat terus mimpi aku td..naseb bek mimpi aku jew terencat.. klu terencat ingatan aku cm ner plak tuh.. karut2!!

dlm piau2 aku..terpikir sejenak gak, "nih klu owg ade kencing manis bole kena kencing masam..hilang manis tuh"..ish2!!

aku pown bangun dr katil cm org mabuk minum todi berjalan ke dapur.. ku tgk kak jah pyer ketupat xda plak meletup2.. elok jew ketupat tuh berenang dlm air panas.. comel jew.. xda plak terjerit2.. nih bising ape plak nih.. aku pown jenguk ke tingkap cm ahli mesyurat tingkap.. rupe nye ade apek bwh uma aku tgk repair moto dier.. try nk setting angin..

ekzos die pye bising cm bunyi ekzos motoboat.. cm nih pye bunyi ekzos pown ade kew.. aku ngat dlm cite P.Ramlee jew ade..aduh2!!

tetibe, "Woi!! pakai ekzos buluh kan x bising, xnk ade bunyi pown bole.."..

aku terus tergelak terbahak2 cm ade org geletek ketiak aku gune pengcungkil telinga..hahahhaha!!

aku tabik ar dgn org yg ckp cmtuh d pagi sehari sebelom raye..tabik!!!!

tp apek tuh pye pekak ataupon jenis xphm bhs..die terus remm2!! moto die..aku pown ape ag..still maintain kt tingkap..mane la tau ade org tun kt bwh wat cm sudin dlm cite Seniman Bujang Lapok.. karut2!!

aku tertunggu2..xda plak..motoboat apek tuh plak makin lame makin pelahan bunyi nye..mybe apek tuh mengikut cdgn dr seseorang yg x dikenalpasti itu kowt.. pakai ekzos buluh.kusut2!!

akhirnye apek tuh pown beredar dr parking lot uma aku setelah sekian lame bekerja keras menukar ekzos die..kusut2!!

disebabkan itula aku menulis cerpen nih tuk tatapan kalian..betapa happening nye flat aku sehari sblom raye..mcm2 gelagat..kusut2!!

tammat da..

180909 - Kejadian Lempeng

no ini adalah no ekor tuk arini.. so g lah tebus hadiah..lalut2!!

arini lepas sbhyg jumaat aku d invite ole kwn ku tuk karok d bulan pose.. ape kejadah sume ini..
bulan2 pose g karok.. tp d sbbkn nafsu setan aku kuat sgt.. aku pow join la dowg.. tp sblom tuh aku t'lah d warning ole kak jah supaya pulang kerumah tuk berbuka..sbb mak aku msk lempeng fvrt ku.. bersame2 ayam goreng kentucky..layan!!

jam menunjukkn pukul 3 petang..kak jah da mula bising..menghalau2 aku supaya g kuar..klu x uma nih akn bisng dgn lagu2 metallica, 30 second to mars, gun n roses, AAR, SOD, Red Hot cili peppers, foo figther dan yg penting skali Faizal Tahir.. member aku plak kemen lmbt lagi..aku da mula kusut..aku mula wat ayt syadis pd kwn aku tuh..10 min pastu die sampai.. aku pown g ar TS..kusut2!!!

dlm rcgn pd mula nye nk karok..tetibe btukar plan..tgk wayang plak..tuh la janji melayu..selalu x dkotakn..karut2!!

dsbbkn aku nih sowg yg x kesah cm aiman xkesah.. aku follow jew.. ktowg pown tgk ar cite GAMER..naseb bek cite tuh bole thn gak best nye..bole d jadi kn sajian donload pasni..ermm!!

after tgk wyg aku pown balek..sbb terngiang2 dtelinga ku akn pesanan kak jah supaya pulang time berbuka..kerna ade lempeng dan ayam goreng ken tuck key.. aku pown pulang meninggalkn kwn2 aku d BB sbb dowg nk shopping..wow!!

kuar shj aku dr TS..bapak lebat ujan..aku da mula teringat lempeng kak jah..klu lmbt nih mesti abes..melepas nih kang.. aku pown nek monorail ke lrt hang tuah..kusut2!!

time kt dlm monorail kemean ramai ag owg berpusu2 hendak pulang..ramai gak yg aku raba..dan ramai gak yg meraba aku.. itu t'lah hilang teruna ku.. apa salah ku..arghh!!

aku pown nek lrt tuk ke ampang..dlm lrt xramai plak owg..nih mesti ramai da balek kg..tuh yg xda owg da nek lrt.. tp satu ag cobaan dan godaan aku dlm lrt adalah..bau mkn+bau bdn=bau masam..erghh!!

perut aku da kosong..bau plak mee rebus..syadis..bau tuh plak dtg dr awek depan aku yg bwk bungkusan mkn..syadis..tetibe bulu idong aku terkesan bau bdn yg agk bole mengugurkan bulu idong aku.. ku pandang kanan ku pandang kiri.. ooopocot!! mat bangla sebelah aku..kancau feel aku la die nih....ishhh!!!

setibenye aku d ampang.. keadaan diluar still hujan..keadaan still gelap..pdhl da maghrib mmg la gelap..tepuk dahi aku seketika.. aku pown berjln dlm hujan..da mcm drama melayu la plak..berjalan dlm hujan teringat kn orang tersayang yg akan terlepas.. tp aku teringatn lempeng yg akan aku terlepas..syadis..aku bjln dgn pantas..uhhhh!!

tetibe azan la plak..arghhh!!!

abes la lempeng aku..tidak!!!

aku mula langkah sejuta..akhirnya sampai gak aku kt uma..lempeng still ade..xkempunan aku..alhamdulillah!!

dgn keadan still bsh kuyup aku mkn lempeng tuh..sampai kak jah mara ku suh mandi dulu..kering kn bdn..aku wat xpeduli jew..sbb lempeng jew yg aku nmpk..nyum2!!

selepas mkn lempeng aku pown mandi dgn senang atinye..wah!!

dan aku tunggu tuk function seterusnye..NUR KASEH..layan!!

tammat da..

160909-170909

ape ade dgn tarikh nih.. try tye cik cleaner kt KPTM KL.. mesti jwpn die "NTAH!!"..lalut2!!

klu kowg nk tau or suda tau.. nih la tarikh aku di teran ole mak selama beberapa ari tuk kuar kn aku pada 20 tahun dulu.. tragis btol.. teran pyela teran pyela teran.. akhirnye kuar aku.. naseb bek kuar aku.. klu kuar len.. xpsl2 bapak aku kena beli pampers tuk mak aku pulak.. ermmm..


Tp itu 20 tahun dulu pyer cite..skang nih aku da 20-an.. bak kate segelintir member aku,"AZIZUL DA TUA".. bile d cermin kn kembali wajah ku d cermin, xda plak kedut2 d muka..rambut bdai putih.. pabila dselak2 dtempat yg private n confidential pown still segar..ape yg tua nye???ini lah persoalan nye yg aku masih cari sehingga kehari ini..karut2!!

Aku nk kongsi dgn kowg ape terjadik pade tarikh
ini..setelah 15minit menghadapi kuiz yg agak mencabar otak bagi orang yg sesak nk membace note sambil berpose.. akhirnye tamat la sesi kolej pada hari itu dan minggu itu..kerna kolej akn tutup selama seminggu bkn sbb selesema babi tp Hari Raya Aidilfitri.. selepas jwp quiz MS, kitowg lepak sambil2 install windows seven kt puven laptop..disitu t'lah mengalami mslhyg agk rumit..akhirnye puven terpaksa minta tolong bob tuk lakukan tugas yg agk berat ini.. aku pown beransur pulang kerumah tuk mengadap mak dan bapak aku.. lalut2!!

Pada pukul 745 selepas berbuka aku terpaksa menemankn sugarmummy aku tuk anta kak baie ke stesen putra bersama2 dgn 2 org janda meletup.. jln nk kesane aku pikirkn jem teruk..rupenye elok jew..kemen awl lagi sampai.. kul 815 da sampai.. karut!!

kemudian berlakulah perbicaraan antara sugarmummy dgn 2 org janda meletup itu ditepi bas seperti merancang sesuatu..budget aku xtau ar tuh..aku pown senyum seperti org nk drogol dsuruh senyum..karut2!!

disebabkn mereka nk buang mase.. mereka mengajak aku ke the mall dgn alasan yg agk kukuh dr segi logic akalnye..nk cucuk duet..so aku follow jewla.. ermm!!

disebabkn mase still berlebihan jugak b4 12..mereka berkomplot sekali lagi dgn mengajak aku g makan kt NZ depan KLCC.. so aku pown follow jew skali lagi sbb aku tau yg dowg xsempat nk berbuka..ermmm!!

selepas lepak kt NZ dgn agk lame nye..ktowg pown mula ber
edar kew McD Pandan Mewah tuk berjumpe dgn kazen tqaboot(padahal!!).. aku pown bwk jewla keta tuh mcm drebar teksi ke destinasi seterusnye.. karut2!!

setibenye kami d sane.. aku pown ketandas..tqaboot, hawa dan jas pegi jumpe kazen tqaboot kt ats(padahal!!).. after aku g toilet aku kew luar..kononnye nk tunggu ar kt luar.. tetibe.. tqaboot dan hawa dtg kearah aku dan berkata,"jom ar nek atas, kazen aku nk belanja makan"..ermm!!!

aku tersenyum ketahuan..skali lagi aku follow 2 janda tuh.. sampai2 jew.. pop!!pupp!!bombb!!.. muke aku kena sedas tembakan dgn eju..bpk sakit..karut2!!

aku potong kek dan mkn McD dan wat ucapan dan shoot dan dpt hadiah dr kwn2 ku..hadiah nk best jew..tp tnx ar bagi aku baju raya, tshirt, spek mata dan kad ucapan ari jadik..tanx a lot..ishk2!!!

pastu kitog pown bergerak tanpa halatuju sbyk 4 keta.. pada mula nye hendak ke downtown..tp bapak ar ramai gler owg..karut2!!! ktowg stuck kt shell selama sejam kerana kebuntuan idea nk bwat ape..tetibe secebis idea terlintas di pale otak barkley tuk men bunga api..ape ag ktowg anta wakil rombongan tuk beli mercun sbyk sebuah keta..dan yg len tunggu kt port tuh bermaen..maen bunga api..karut2!!

setibenye d port yg djanjikn..kitowg mula akn operasi bunga api..masing men bunga api cm kanak girang spt bru first time men bunga api..siap ade terlompat2(padahal aku kowt)..lalut2!!

setelah ber
puas bermaen bunga api..aku pown pulang..mereka hantar aku sampai depan UO.. kt situ mula la operasi cekodok..d mane aku ditabur tepung..sehinggakn kt celah b****t aku pown ade tepung terselit..perit2..abes sume gaul aku dgn tepung.. tp dsbbkn perut aku penuh dgn mknn aku da xlarat nk lar dan kejar dowg..yg aku dpt tabur butiran putih nih pown pada aween dan mat..sbb mereka xdpt nk lari dr aku..yg len lari laju cm lipas kudung..kusut2!!

then aku pown pulang kerumah sbg orang tepung..naseb bek kak jah aku xmarah dan sporting dgn ape terjadi pade anknye..karut2!!

so aku nk ucapkn jutaan trimas pade sume yg terlibat dlm operasi cekodok n yg wish via a fon or MS/FB..kowg best sgt..tanx a lot again..

tammat da..

Thursday, September 17, 2009

permulaan lalutan aku d'sini..

skang.. aku da ade blog..so ape ag.. rajin2 la kowg masuk dlm blog nih.. pastu bace ar lalutan aku..klu xphm ko pegi kt mane counter pertanyaan kt area KL..KL jew tau..yg len x dilayan.. tye la ape lalutan aku dlm ni.. anda pasti akan mendapat jwpn yg dikehendaki..seperti penampar, penyepak, penerajang dan x lupe juga kata2 kesat.. so inila permulaan lalutan aku..klu ko nk dgr lalutan aku ag..plz visit diz blog everyday..dont forget..chow..cincau sedap dibulan pose nih..nk g beli ar..